Edv. Kihlander (Färila)


Fotografen ”Edv. Kihlander” har ännu så länge inte kunnat kopplats till någon specifik person. Det finns visitkort med detta fotografnamn och ort angivelserna Färila samt Bollnäs, men ytterligare information om denna fotograf saknas. Det finns några personer med samma namn, men dessa är ej angivna som fotografer i något register, så om någon av dessa är densamma som fotografen “Edv. Kihlander” kan inte fastställas.

Fotografen ligger för närvarande under orten Färila, men kan det kan komma att ändras om nya uppgifter framkommer. De visitkort som finns av denne fotograf har, på stilistiska grunder, tidsbestämts till omkring 1880 – 1890-talen.

Porträtt

Visitkort Färila Typ 1: ca. 1880-talet

Kort med tjock kartong i svart, vit eller rosa färg med runda hörn. Utefter kanten löper en tjock guldbård. Till vänster nedtill står i skrivstil texten “Edv. Kihlander” och till höger med versaler “FÄRILA”, båda i guldfärg. Kort nedan: Färila Hembygdsförening (HBF).

 

 

Visitkort Bollnäs Typ 1: ca. 1890-talet

Kort med tjock kartong i vit eller rosa färg med runda hörn. Till vänster nedtill står i skrivstil texten “Edv. Kihlander” och till höger med versaler “BOLLNÄS”, båda i guldfärg. Kort nedan: Porträttfynd Nr. 178221 och Nr. 178220.

 

rosett_lower

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.